Casa Albă a emis un comunicat de presă prin care condamnă ”încercarea frauduloasă a Rusiei de a anexa teritoriul ucrainean suveran”. Spune că prin ce a făcut astăzi, Rusia “a călcat în picioare” dreptul internațional și Carta ONU și și-a arătat disprețul față de națiunile pașnice de pretutindeni.

Administrația Prezidențială americană transmite că SUA nu vor recunoaște niciodată aceste anexări și că vor continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar și diplomatic. Ca răspuns la acțiunile oficializate astăzi de Kremlin, SUA și aliații au adoptat un nou pachet de sancțiuni îndreptat împotriva persoanelor și entităților care au contribuit la ”încercările ilegale de a modifica statutul teritoriului ucrainean”.

Astfel, Trezoreria Americană a sancționat 14 persoane din complexul militar-industrial al Rusiei, doi lideri ai băncii centrale a statului și 278 de parlamentari ruși. 57 de entități rusești și din Crimeea au fost trecute pe ”lista neagră” în privința exporturilor americane. De asemenea, a emis și un avertisment pentru rușii care nu se află în prezent în Federația Rusă și care iau în calcul să sprijine politic sau financiar acțiunile Kremlinului.

În încheiere, președintele Biden s-a declarat ”nerăbdător” să promulge o lege prin care se oferă Ucrainei un ajutor financiar de 12 miliarde de dolari.

Surse: Comunicatul Casei Albe, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday