Multiplele dificultăţi financiare şi operaţionale, generate de pandemia COVID-19 s-au făcut simţite într-o manieră severă la nivelul tuturor companiilor aeriene, însă cu şi mai mare intensitate de către companiile aeriene regionale private care se luptă pentru supravieţuire. În pofida acestor greutăţi şi a altor elemente adverse, Blue Air – o mândră companie privată românească, face tot posibilul pentru a îşi relua operaţiunile de zbor“, a transmis compania într-un comunicat obținut de Agerpres.

Blue Air mai precizează că se află în prezent în discuții cu potențiali “investitori, creditori şi Guvernul României pentru a-şi restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operaţiunile aeriene“.

Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunţ imediat după finalizarea discuţiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou“, se mai arată în comunicatul companiei.

La începutul lunii, compania aeriană a transmis că își suspendă zborurile până pe 10 octombrie, pentru că nu va mai putea să le reia pe 12 septembrie, așa cum anunțase inițial. Invoca atunci faptul că i-au scăzut încasările din bilete.

Ulterior, Blue Air a condiționat înapoierea banilor pentru bilete vândute (230 de mii) la zborurile anulate de o eventuală reluare a activității sau de preluarea companiei de către un alt investitor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday