Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine“, a tranmis Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat ulterior că a acceptat demisia ministrului Educației, urmând o consultare în coaliție pentru propunerea unui nou ministru. “Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al Educației. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru“, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a arătat, într-un articol publicat pe PressOne, că ministrul Sorin Cîmpeanu a plagiat în 2006 un curs universitar, pe vremea când era profesor al Universității de Agronomie din București. Potrivit jurnalistei, el și-ar fi însușit 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura a doi dintre colegii săi.

În această seară, purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciucă a informat că ministrul va purta o discuție cu prim-ministrul Ciucă: ”După cum vă spuneam, va fi o discuţie purtată pe această temă şi, după ce vor fi derulate aceste proceduri, vom fi în măsură să oferim mai multe detalii”, a spus Dan Cărbunaru.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday