Șeful de cabinet al premierului Orban a declarat că țara sa nu va susține noile măsuri propuse de UE împotriva Rusiei, dacă includ sancțiuni energetice. Gergely Gulyas a mai spus că Ungaria așteaptă lista finală a sancțiunilor, pe care apoi o va negocia cu Comisia Europeană.

Ungaria a făcut deja multe pentru a menține unitatea europeană, dar dacă există sancțiuni energetice în pachet, atunci nu putem și nu îl vom sprijini. Așteptăm o listă finală, completă de sancțiuni, și apoi putem negocia. Ungaria nu poate sprijini sancțiunile energetice, a adăugat acesta.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, au propus o nouă rundă de sancțiuni pentru persoane și alte entități din Federația Rusă, ca urmare a organizării referendumurilor în patru regiuni ucrainene și a declarării mobilizării militare parțiale.

Noile restricții vizează diverse importuri din Rusia în valoare de șapte miliarde de dolari, precum și limitări în privința exporturilor tehnologice. Vor fi sancționați și rușii implicați în organizarea scrutinelor considerate ilegale de Ucraina și UE, iar europenii nu vor mai putea să facă parte din consiliile de administraţie ale companiilor ruseşti de stat. 

Totuși, pentru a putea fi aplicat, pachetul de măsuri are nevoie de unanimitate din partea statelor membre, iar Viktor Orban și-a manifestat deja opoziția față de acesta, argumentând că măsurile luate de UE contra Rusiei, până acum, au avut mai multe efecte negative asupra spațiului comunitar

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday