[Acuzațiile aduse la adresa Rusiei] sunt destul de previzibile și, de asemenea, previzibil de stupide. Incidentul este o mare problemă pentru noi, deoarece, în primul rând, ambele gazoducte sunt pline cu gaz, întregul sistem este gata să pompeze gaz, iar gazul este foarte scump. Acum, gazul se risipește în aer.  a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Oficialul rus a mai precizat că incidentul din Marea Baltică trebuie investigat, iar data la care lucrările de reparație a conductelor vor fi demarate nu este încă clară. 

Danemarca și Suedia au anunțat marți seara că, în urma investigațiilor demarate, explozia conductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2 din Marea Baltică a fost cauzată de acțiuni deliberate (sabotaj), iar autorul nu poate fi identificat. 

Ministerul danez al Energiei a precizat că exclude posibilitatea unui accident, iar fisurile au fost provocate de explozii. Există trei scurgeri de gaze, iar cea mai mare dintre acestea are un diametru de peste un kilometru.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday