Potrivit Der Spiegel, care citează mai multe persoane sub condiția anonimatului, Agenția Centrală de Informații (CIA) din SUA a avertizat guvernul german în legătură cu posibile atacuri asupra Nord Stream 1 și Nord Stream 2 din Marea Baltică, în urmă cu mai multe săptămâni. Executivul german nu a emis un punct de vedere pe acest subiect.

Institutul Seismologic din Suedia a transmis astăzi că a identificat explozii subacvatice în perimetrul conductelor fisurate din componența Nord Stream 1 și Nord Stream 2, explozii care s-au produs înaintea primelor raportări despre scurgerea de gaze. 

Kremlinul a transmis că a avut loc un act de sabotaj prin care a fost pusă în pericol securitatea energetică a Europei, în timp ce autoritățile din Germania și țările nordice au transmis că nu pot confirma această ipoteză până nu intervin pe fundul mării.

Surse alternative: Der Spiegel, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday