Deși azi este ultima zi de vot în așa-zisele referendumuri de alipire a teritoriilor ocupate din Ucraina la Federația Rusă, agențiile ruse anunță deja rezultate parțiale care ar arăta că majoritatea celor care au participat la vot s-ar fi declarat în favoarea anexării la Federația Rusă. 

Potrivit RIA Novosti, principalul organ de propagandă al Kremlinului, în Herson au fost numărate 14% din voturi, iar 96% au fost “pentru”. În Zaporijie au fost numărate 18%, iar 98% au fost pentru. În republicile separatiste Donețk și Luhansk, procentul celor care ar fi votat în favoarea integrării în Federația Rusă a fost tot de 98%, după numărarea a circa 14% din voturi.

Referendumurile, despre care comunitatea statelor vestice au spus că nu vor fi recunoscute internațional, se desfășoară de cinci zile în cele patru provincii care reprezintă 15% din teritoriul ucrainean, iar în primele patru zile urnele au fost plimbate din casă în casă de soldați înarmați. 

Următorul pas, scrie presa internațională, ar fi ca parlamentul rus să recunoască aceste provincii ca făcând parte din Federația Rusă, printr-un vot acordat cel mai probabil joi sau vineri, iar Vladimir Putin să semneze un decret în aceste sens. Ulterior el va pretinde că Rusia duce un război de apărare a propriului teritoriu.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday