Conform Ministerul Apărării din Marea Britanie, există o ”reală posibilitate” ca președintele rus Vladimir Putin să anunțe anexarea regiunilor ocupate ale Ucrainei atunci când se va adresa parlamentului Rusiei, vinerea aceasta.

Liderii Rusiei speră aproape sigur că orice anunț de anexare va fi văzut ca o justificare a «operațiunii militare speciale» și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict”, a precizat ministerul britanic al apărării, care adaugă că această speranță va fi ”probabil subminată de creșterea gradului de conștientizare internă cu privire la recentele eșecuri ale Rusiei pe câmpul de luptă și de neliniștea semnificativă cu privire la mobilizarea parțială anunțată săptămâna trecută”.

Controversatele referendumuri de anexare au loc de câteva zile în cele patru regiuni ocupate de forțele ruse și sunt programate să se încheie astăzi, însă Ucraina și țările occidentale consideră că rezultatul a fost deja decis de Kremlin și va fi folosit drept scuză pentru anexarea ilegală a teritoriilor.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday