“Cartierele generale ale teroriştilor anti-iranieni” cu sediul în nordul Irakului au fost vizate de Gărzile Revoluției, a anunțat televiziunea de stat din Iran, făcând referire la teritoriul autonom kurd din țara vecină. Reprezentanții Gărzilor Revoluției au declarat la televizor că vor continua atacul pentru a asigura securitatea frontierei.

Iranul i-a acuzat pe kurzi că s-ar fi implicat în protestele izbucnite pe teritoriul iranian, în zona locuită majoritar tot de kurzi, unde, în urmă cu o săptămână, tânăra Mahsa Amini, de 22 de ani, a fost arestată și omorâtă în bătaie de Poliția pentru Moralitate (o structură religioasă iraniană) pentru că nu purta corect hijabul (acoperământul islamic). Incidentul a declanșat apoi largi proteste și lupte de stradă în Teheran și în mai multe orașe din Iran, femei fără legătură cu comunitatea kurdă revoltându-se împotriva fanatismului autorităților.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday