Producătorul auto a luat decizia din cauza problemelor logistice apărute după începerea războiului din Ucraina. Toyota a decis, de asemenea, restructurarea și optimizarea operațiunilor biroului din Moscova. Compania niponă a precizat că va oferi suport angajaților pentru recalificare și reangajare. Activitatea la fabrica din Sankt Petersburg fusese suspendată în urmă cu șase luni.

Comunicatul oficial:

Pe 4 martie a trebuit să suspendăm operațiunile de producție la fabrica noastră din Sankt Petersburg, din cauza întreruperii aprovizionării cu materiale și piese cheie. De atunci, am monitorizat îndeaproape situația și am evaluat sustenabilitatea viitoare a afacerii noastre în Rusia.

În această perioadă, ne-am păstrat pe deplin forța de muncă și ne-am asigurat că unitatea noastră este pregătită să repornească producția dacă circumstanțele ne permit. Cu toate acestea, după șase luni, nu am reușit să reluăm activitățile normale și nu vedem niciun indiciu că putem reîncepe în viitor.

Decizia de a înceta producția de vehicule Toyota în Rusia nu este una pe care am luat-o cu ușurință. În ultimii 80 de ani, ne-am dezvoltat afacerea și brandul cu sprijinul părților interesate din întreaga lume. Acum trebuie să acționăm într-un mod care să ne permită să protejăm valorile și principiile pe care le-au construit predecesorii noștri și să fim încrezători că le putem transmite generației următoare.

De asemenea, am stabilit că operațiunile noastre din Moscova trebuie optimizate și restructurate, cu obiectivul clar de a menține o organizație eficientă pentru a continua să sprijine rețeaua de retail în furnizarea de servicii continue clienților Toyota și Lexus din Rusia.

Dorim să le mulțumim angajaților noștri pentru munca asiduă și loialitate. Ca recunoaștere a contribuției lor valoroase, le vom oferi asistență pentru reangajare, recalificare și bunăstare, inclusiv sprijin financiar peste cerințele legale”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday