Polițiștii împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit în urma perchezițiilor de joi 97 de plante de canabis, în cantitate totală de aproximativ 200 de kg de cannabis (150 kg masă verde și peste 50 de kg de muguri de cannabis).

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, în vederea comercializării angro către diferite persoane. Semințele de cannabis ar fi fost procurate din Spania și cultivate într-o zonă greu accesibilă și izolată, înconjurată de pădure, din comuna Domașnea, județul Caraș-Severin, loc unde și-ar fi amenajat diferite instalații de irigare prin picurare, folosind inclusiv fertilizatori pentru dezvoltarea rapidă a plantelor”, se arată în comunicatul IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii mai precizează că, după recoltare, plantele ar fi fost prelucrate și pregătite pentru distribuție într-o anexă situată în apropierea plantației, urmând a fi distribuite în Caraș-Severin, Timiș și Gorj, fie în mod direct, fie prin intermediari.

Doi suspecți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alături de cantitatea de plante interzise, autoritățile au confiscat și 5 grame de praf (posibil cocaină), un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent cu suflantă cu aer cald, o instalație de irigare, o pompă de stropit plante, 4 telefoane mobile, un grinder și 3 cântare de precizie. 

Sursa: Poliția Română

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday