UPDATE, ora 19.40.
Jake Sullivan a spus că Rusia pare a fi pe punctul a face două lucruri: să organizeze referendumuri trucate pentru anexarea teritoriilor ocupate și să decreteze mobilizarea generală.

Știrea inițială:

Camera inferioară a parlamentului Rusiei, Duma de Stat, a aprobat un proiect de lege care înăsprește pedepsele pentru deteriorarea proprietății militare, jafuri, dezertare și insubordonare, dacă acestea sunt comise în timpul mobilizării militare sau a unor situații de luptă.

Proiectul de lege a fost aprobat pe 20 septembrie pe fondul dezbaterilor dintre autoritățile ruse și guvernatorii regionali cu privire la o posibilă mobilizare militară, o mișcare care ar putea escalada semnificativ războiul din Ucraina.

În articolul despre infracțiuni, proiectul de lege aprobat a înlocuit sintagma “în timpul conflictelor armate sau a acțiunilor militare” cu formularea “în perioada de mobilizare sau în timpul decretării legii marțiale, precum și în timpul războiului sau în timpul conflictelor armate și activităților de luptă”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în urmă cu o săptămână că Moscova nu intenționează să anunțe o mobilizare totală sau parțială pentru războiul din Ucraina, chiar dacă trupele ruse au suferit pierderi și s-au retras din Harkov, în urma contraofensivei ucrainene.

Știrea se actualizează

Sursă alternativă: Europa Liberă

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday