În contextul penuriei de microcipuri care a afectat industria auto și pe cea a electronicelor, în ultimii doi ani, investiția Intel este de importanță critică pentru Germania și pentru UE. Fabrica va influența puternic orașul Magdeburg, de 240 de mii de locuitori, din landul Saxonia-Anhalt. 

Fostul primar, care a eliberat companiei americane autorizațiile, a atras atenția că “necesarul de energie, atunci când Intel va începe activitatea, va fi mai mare decât consumul total de acum al întregului oraș”. Această evaluare a fost confirmată și de către operatorul rețelei de înaltă tensiune. Aceste detalii sunt importante, în contextul în care Germania are acum probleme cu asigurarea resurselor de energie, din cauza reducerii furnizării de gaze de către Rusia, dar și a renunțării la centralele nucleare.

Pentru început, compania americană dorește să angajeze 3.000 de persoane, dar până în 2027, când investiția de 17 miliarde de euro va ajunge la capacitatea maximă de producție, numărul angajaților va urca la 20 de mii. Intel a evitat să confirme aceste cifre, mai ales că ele arată o triplare a consumului de electricitate la momentul respectiv. Pentru ca uzina să fie pusă în funcțiune și alimentată corespunzător, va fi nevoie și de construirea unei substații de electricitate.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday