Alexandr Lukașenko, președintele statului Belarus, a afirmat sâmbătă că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei și că alte state, între care și România, vor fi implicate direct, explică Ministerul român de Externe, care subliniază apartenența României la NATO și garanțiile de securitate care decurg din acest statut.

În urma acestei declarații, însărcinatul cu afaceri în România al statului Belarus a fost convocat pentru a i se explica următoarele:”România respinge ferm astfel de afirmații inadmisibil, care alimentează retorica bazată pe apel la forță și amenințarea cu forța în relațiile internaționale. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul și responsabilitatea internațională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susținerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei”.

Președintele Lukașenko a atacat SUA într-un discurs pe care l-a susținut sâmbătă în Uzbekistan. Citat de agențiile de presă rusești, acesta a transmis că ”Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei, nu își ascund planurile și au semnat contracte pentru anii următori. Scopul este să slăbească Rusia și să distrugă Belarus”.

Liderul de la Minsk a mai spus căAmerica este singura beneficiară a ceea ce se întâmplă astăzi: au pus Europa la locul ei și au eliminat concurența. Azi e Ucraina, mâine va fi Moldova sau Țările Baltice, Polonia sau România. El nu a adus nicio dovadă care să-i susțină afirmațiile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday