Actul adițional încheiat între autoritatea română și producătorul francez include și servicii de întreținere pentru trenuri pe o perioadă de 15 ani. Potrivit ARF, prima garnitură va fi livrată la finalul lui 2023, iar toate cele 37 vor ajunge în țară până la finalul lui 2024.

Trenurile electrice Coradia Stream pot circula cu viteza maximă de 160 km/h și vor avea câte șase vagoane cu capacitatea de 350 de locuri. De asemenea, fiecare vagon va fi dotat cu sisteme spațioase pentru bagaje și ecrane dinamice pentru informații, care vor fi transmise și audio.

Pe lângă România și alte țări au comandat rame produse de Alstom, printre care Danemarca, Germania, Italia, Luxemburg, Spania și Țările de Jos. Statul român a mai colaborat cu producătorul francez și pentru semnalizarea sau electrificarea coridorului feroviar Rin-Dunăre, dar și a liniei 5 de metrou din București. Tot francezii se ocupă și de întreținerea flotei de metrouri din capitală.

Date/Foto: Alstom

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday