Un tricou purtat de Michael Jordan în ultimul său sezon la Chicago Bulls (1998) a fost vândut la licitație pentru 10 milioane de dolari. Stabilește astfel un nou record pentru echipamentele sportive licitate.

Tricoul purtat de fostul mare baschetbalist Michael Jordan în primul meci din ultimul său play-off la Chicago Bulls a fost vândut la licitație pentru 10,1 milioane de dolari. A doborât astfel precedentul record stabilit prin licitarea tricoului purtat de Diego Maradona în meciul de Cupă Mondială din 1986, când a marcat o dublă contra Angliei. Respectiva piesă de echipament a fost cumpărată acum patru luni pentru 9,28 de milioane de dolari.

Perioada în care Jordan a purtat tricoul respectiv a fost prezentată în documentarul “The Last Dance” produs de Netflix. 1998 a fost anul în care legendarul baschetbalist american a câștigat ultimul său titlu NBA cu Chicago Bulls.


Spre comparație, un cartonaș de jucător al lui Michael Jordan a fost vândut în luna octombrie 2021 pentru 2,7 milioane de dolari. Recordul absolut pentru cel mai scump articol sportiv vândut vreodată este deținut de un cartonaș de baseball care îl înfățișa pe Mickey Mantle, vândut în luna august pentru 12,6 milioane de dolari.

Șeful Casei de licitații Sotheby’s a declarat: În săptămânile care au urmat momentul anunțării scoaterii la licitație a tricoului, am observat un interes aparte nu numai din partea fanilor sportului, ci și din partea colecționarilor dornici să dețină o astfel bucată rară de istorie. Suma record stabilită după 20 de oferte demonstrează cariera de necontestat a lui Michael Jordan ca cel mai bun jucător de baschet al tuturor timpurilor și, totodată, că numele și moștenirea incomparabilă a acestuia sunt la fel de relevante ca în urmă cu aproape 25 de ani”.

Michael Jordan, acum în vârstă de 59 de ani, deține echipa de baschet Charlotte Hornets și organizația profesională americană de curse auto 23XI Racing, care concurează în seria NASCAR Cup. Sportivul s-a retras din activitatea profesionistă în 2003.

Sursa: The Guardian

Folosim cookies