Reprezentanții Uber au anunțat că au început investigațiile după ce au primit un raport că rețeaua lor internă a fost spartă. Compania a închis mai multe mai multe sisteme de comunicații interne și de inginerie. “Suntem în legătură cu forțele de ordine și vom posta actualizări suplimentare aici, pe măsură ce acestea devin disponibile”, a spus Uber într-un tweet, fără a oferi mai multe detalii.

Conform Reuters, un hacker a trimis mesaje angajaților Uber pe mesageria internă, inclusiv o listă cu mai multe baze de date interne care au fost compromise.Din aceasta ar reieși că atacatorul are acum acces la codurile de securitatea cibernetică, dar și la alte baze interne.

“Au aproape acces deplin la Uber. Sistemul este în totalitate compromis, din ceea ce arată”, a spus Sam Curry, un inginer de securitate la Yuga Labs, care a corespondat cu persoana care a pretins că este responsabilă pentru încălcare. 

Surse alternative: Reuters, The New York Times.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday