Potrivit ziarului Kommersant citat de Reuters, deputatul rus Serghei Mironov a declarat că Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, ia în considerare convocarea ministrului Serghei Șoigu într-o ședință cu ușile închise, pentru a explica eșecul armatei în “operațiunea specială” desfășurată de Rusia în Ucraina.

Reuters scrie că, deși până acum nu este cunoscut vreun caz în care un ministru rus al Apărării a trebuit să dea socoteală în fața Dumei de Stat, forțele armate ale Rusiei au fost criticate public în ultima săptămână pentru “cedarea” teritoriilor ocupate în Ucraina, mai exact în regiunea Harkov, în urma unui avans fulgerător al ucrainenilor. 

Mironov, un puternic susținător al războiului din Ucraina și liderul partidului “Rusia Justă” din parlamentul rus, a mai transmis că Duma va dezbate problema la începutul săptămânii viitoare. Acesta a mai precizat pe contul său de Twitter că partidul său a propus sesiunea de interogare a ministrului Șoigu, “pentru ca deputații ruși să poată vorbi deschis cu ministrul în spatele ușilor închise și să pună toate întrebările care ne interesează pe noi și pe cetățeni”. 

Înfrângerea Armatei Rusiei în Harkov și avansul extrem de rapid al ofensivei ucrainene sunt cel mai mare eșec al Kremlinului de la asaltul eșuat asupra Kievului, în primele săptămâni ale invaziei.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Malivoja | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday