Conform procurorilor DNA, Silviu Constantin Gheorghe este bănuit de abuz în serviciu în formă continuată, fapte care au avut loc între 2011 – 2017. În acest sens, a fost reținut pentru 24 de ore.

Ajutat de fostul director executiv al Primăriei, Vlad Constantin (și el reținut), de Ștefan Bogdan Ionel, inspectorul din departamentul Achiziții Publice Otopeni (bănuit de complicitate la abuz în serviciu), primarul ar fi aprobat plata a 35 de milioane de lei unor firme pentru lucrări de infrastructură în oraș. În final, aceste lucrări nu au mai avut loc, explică procurorii.

Alături de aceștia, mai sunt urmăriți penal un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri.

Concret, din suma de 35 de milioane de lei, 25 de milioane reprezintă cheltuieli pentru materiale pe care executantul lucrărilor nu le-a achiziționat. “Pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea “stornată” a “procurării materialelor”, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizate”, subliniază DNA.

Restul de 10 milioane de lei au reprezentat costuri de finanțare pentru cheltuielile menționate mai sus: În demersurile lor, inculpații Gheorghe Constantin Silviu și Vlad Constantin ar fi beneficiat de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză care fie ar fi întocmit sau semnat diverse documente (acte adiționale, centralizator al lucrărilor, devize cu situația lucrărilor privind organizarea de șantier, etc.), fie ar fi pus la dispoziția funcționarilor diferite înscrisuri (facturi, devize, etc.) care să justifice efectuarea plăților nelegale”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday