Modelul este dotat cu patru uși, are patru locuri și un portbagaj cu volumul de 473 de litri. Ferrari este deosebit de mândru de noua tehnologie de suspensie a lui Purosangue, despre care afirmă că este componenta crucială care permite unui vehicul atât de înalt, mare și greu să îndeplinească standardele pentru performanță ale companiei.

Mașina va ajunge la clienții americani începând cu sfârșitul anului 2023, iar potrivit presei, au fost lansate deja peste două mii de precomenzi. Prețul mașinii pornește de la 390 de mii de euro. Pentru a menține exclusivitatea, Ferrari a declarat că livrările Purosangue nu vor depăși 20% din vânzările totale ale producătorului auto în timpul ciclului de viață al modelului.

Vă rog să nu-i spuneți un SUV, pentru că nu asta este. Este un Ferrari”, a declarat directorul executiv Benedetto Vigna reporterilor din Maranello, în cadrul evenimentului de lansare. 

Comentariul lui Vigna indică faptul că cel mai cunoscut producător de mașini de performanță din lume încă se acomodează cu un segment despre care fanii Ferrari cred că ar trebui să fie interzis pentru marcă. Crossoverele și SUV-urile în general sunt mai puțin agile decât supercar-urile cu care sunt obișnuiți clienții Ferrari, dar modelele similare lansate de Lamborghini și Porsche au fost bine primite.

Producătorul s-a referit la noul model ca la o extensie a gamei sale de mașini sport, care are în plus un nou factor de formă menit să sporească versatilitatea și confortul. Pentru a sublinia că este un Ferrari ca oricare altul, numele proiectului, Purosangue (pursânge), va fi păstrat pentru modelul de producție.

După ce anul trecut a livrat puțin peste 11.100 de vehicule, Vigna a detaliat în iunie strategia companiei, care include un prim model complet electric peste aproximativ trei ani. Mașinile hibride vor ajunge să reprezinte 60% din portofoliul Ferrari până în 2026, ca parte a unui plan de investiții de 4,4 miliarde de euro.

Compania își menține angajamentul deplin de a-și face vehiculele neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârșitul deceniului, a declarat Galliera în cadrul evenimentului.

Sursă alternativă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday