Departamentul american al Comerțului a anunțat că a ajuns la un acord cu Alphabet, compania care deține Google, pentru producția unor cipuri speciale, care vor fi ulterior folosite în cercetarea unor nanotehnologii.

Departamentul Comerțului se așteaptă ca în final să fie proiectate și dezvoltate 40 de cipuri optimizate pentru diferite întrebuințări. Arhitectura acestora va fi open-source, astfel că cercetătorii nu vor avea restricții comerciale.

Între partenerii de cercetare ai Departamentului și Google se numără universități din Michigan, Maryland, precum și Universitățile George Washington, Brown și Carnegie Mellon. În schimb, nu au fost oferite informații despre valoarea acordului.

Înțelegerea a fost parafată sub umbrela Chips and Science Act, o lege care permite autorităților americane să subvenționeze producția internă de semiconductori și alte produse tehnologice foarte ieftine, pentru a reduce dependența de importuri. Administrația SUA a alocat 52 de miliarde de dolari în acest sens, iar o serie de companii tech au anunțat că vor deschide noi fabrici.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday