Compania americană de armament Lockheed Martin va începe o colaborarea cu statul român în domeniul securității naționale și al științei mediului. Demersul au putea contribui și la dezvoltarea economiei naționale, arată Guvernul României într-un comunicat de presă. În acest sens, premierul Nicolae Ciucă a primit la Palatul Victoria o delegație a companiei americane, condusă de vicepreședintele pentru afaceri internaționale.

Prim-ministrul a anunțat colaborarea dintre statul român și compania americană în domeniul dezvoltării-cercetării inteligenței artificiale, mai precis între Laboratorul de Cercetare și Leadership în Știință, Tehnologie și Inginerie al Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Nu a fost anunțată și valoarea investiției.

“Este o nouă dovadă a consolidării Parteneriatului Strategic România-SUA. Guvernul sprijină investițiile, iar componenta economică vine să consolideze parteneriatul nostru în domeniul militar. Mă bucur că România poate oferi un cadru de dezvoltare integrat, care să includă industria, înalta tehnologie, mediul universitar și cercetarea, într-un domeniu de viitor, precum Inteligența Artificială. Cooperarea industrială va crea plus valoare și poate genera transfer tehnologic necesar dezvoltării economiei noastre”, a declarat Ciucă.

Tot astăzi a fost analizat și stadiul de implementare al programelor de înzestrare finanțate tot de compania americană. Acestea vizează avioanele multirol și sistemele de apărare anti-rachetă.

Sursa: Comunicat Guvernul României

Foto: Casimirokt | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday