iOS 16 poate fi instalat pe toate modelele începând cu iPhone 8. Apple susține că, în mare, noul sistem implementează cel mai mare update al ecranului de blocare pentru smartphone-urile iPhone, multe noi funcții pentru aplicația iMessage, noi instrumente pentru aplicația Mail și mai multe moduri de a interacționa cu fotografii și videoclipuri. 

Odată cu noul update, ecranul de blocare al dispozitivelor a fost reproiectat, oferind acum multe noi moduri de personalizare. Utilizatorii pot acum adăuga un efect de profunzime pentru fotografia de pe ecranul de blocare, afișând astfel fotografia în prim-plan, peste ceasul digital. Fontul și stilul ceasului digital pot acum fi schimbate pe placul utilizatorilor. În același timp, utilizatorii pot acum adăuga widgeturi pe ecranul de blocare, care să ușureze obținerea informațiilor, precum procentul bateriei, evenimente din calendar, alarme sau fusuri orare.

Notificările apar acum din partea de jos, pentru a oferi o vedere clară a ecranului de blocare, iar utilizatorii pot alege mai multe moduri de a vizualiza notificările.

Noua actualizare permite, totodată, editarea, anularea mesajelor trimise și marcarea conversațiilor ca necitite în aplicația iMessage. Invitațiile pentru SharePlay pot fi acum trimise prin mesaje. În aplicația Mail, utilizatorii pot programa din timp trimiterea unui e-mail sau pot anula trimiterea înainte ca mesajul să ajungă în căsuța de e-mail a destinatarului. 

O altă funcție mult așteptată de utilizatorii dispozitivelor Apple este decuparea automată a subiectului unei imagini, copierea părții decupate și distribuirea acesteia prin intermediul aplicațiilor precum iMessage. Funcția se numește Visual Look Up și poate recunoaște păsări, insecte, păianjeni sau statui din prim-planul unei imagini. În același timp, Live Text poate acum recunoaște textul scrie din videoclipuri. Apple transmite că utilizatorii pot întrerupe un videoclip în orice cadru pentru a interacționa cu textul și, spre exemplu, pentru a-l copia.

Accesul în Safari, aplicația de internet dedicată a Apple, poate fi acum restricționat de recunoașterea facială. Apple susține că această opțiune de ultimă generație nu poate fi compromisă de atacuri cibernetice.

Sursa: Apple

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday