Nicio țară nu a livrat până acum vehicule de luptă de infanterie sau tancuri produse în Occident. Am convenit cu partenerii noștri că Germania nu va întreprinde astfel de măsuri în mod unilateral”, a argumentat Christine Lambrecht, ministrul german al Apărării.

Săptămâna trecută însă, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că va continua să sprijine Ucraina în războiul cu Rusia. Tot atunci, premierul ucrainean Denis Șmihal, aflat în vizită în Germania, a mulțumit Berlinului pentru ajutorul oferit Ucrainei și, totodată, a transmis că Kievul are nevoie de mai multe arme, vehicule de luptă și tancuri.

Anterior, în luna martie, guvernul federal al Germaniei a precizat că nu va reuși să satisfacă toate nevoile Ucrainei în materie de armament din cauza unor probleme de “aprovizionare internă”, chiar dacă armata germană nu era și nu este în momentul de față implicată într-un conflict armat.

În Ucraina, un oficial instalat de ruși în regiunea Harkov a declarat că numărul forțelor ucrainene l-a depășit pe cel al forțelor ruse de opt ori în timpul contraofensivei fulgerătoare de săptămâna trecută. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday