Directorul CIA, William J. Burns, a declarat joi, în contextul contraatacurilor desfășurate de armata ucraineană în sudul și în estul țării, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subestimat foarte mult curajul și capacitatea de luptă a Ucrainei.

Burn spune cădeși ultimul capitol al războiului nu a fost încă scris, este greu să vezi acțiunile lui Putin ca altceva decât un eșec”.

Șeful CIA a mai spus că Putin a fost înconjurat de consilieri care nu sunt dispuși să-l provoace și că liderul rus a crezut în mod eronat că determinarea Europei va slăbi în timp iar americanii îți vor pierde din interes pe măsură ce conflictul se prelungește.

Pariul lui Putin acum este că va fi mai dur decât ucrainenii, europenii și americanii la un loc, a spus Burns, vorbind la conferința Billington CyberSecurity de la Washington. “Eu și colegii mei de la CIA credem că Putin se înșeală la fel de mult în privința acestui lucru, pe cât a greșit profund în presupunerile sale, începând cu luna februarie [când Rusia a invadat Ucraina], despre voința Ucrainei de a rezista. Iar acest lucru are consecințe profunde. Nu numai că slăbiciunea Armatei Ruse a fost expusă, dar vor exista daune pe termen lung aduse economiei ruse și viitoarelor generații de cetățeni ruși, a conchis șeful CIA.

Sursă: The New York Times.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday