Institutul economic german IfW și-a revizuit în scădere prognoza în ceea ce privește evoluția economiei germane anul viitor. Estimează că aceasta se va contracta din cauza prețurilor mari la energie, ca urmare a războiului din Ucraina.

Conform IfW, economia se va contracta cu 0,7% în 2023. În iunie, institutul estima că cea mai mare economie a Europei va înregistra o creștere de 3,3%, în 2023. Pentru acest an, IfW se așteaptă în continuare ca economia germană să crească, dar nu la fel de puternic, revizuind în scădere prognoza de creștere la 1,4%, față de previziunea anterioară de 2,1%.

IfW, unul dintre institutele de top din Germania și parte dintr-un grup care consiliază guvernul, a majorat, de asemenea, prognoza de inflație pentru acest an la 8,0%, de la 7,4%. Pentru 2023, preconizează ca inflația va atinge 8,7%, peste prognoza anterioară de 4,2%.

Recentele creșteri ale prețurilor la electricitate și gaze vor reduce considerabil puterea de cumpărare a gospodăriilor și vor duce la o scădere a cheltuielilor consumatorilor privați”, se arată în comunicatul instituției.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday