Autoritatea irlandeză pentru Protecția Datelor a decis să aplice o amendă record de 405 milioane de euro (402 milioane de dolari) rețelei de socializare Instagram, în urma unei investigații privind gestionarea datelor despre copii, a declarat un purtător de cuvânt.

Am adoptat decizia noastră finală vinerea trecută și conține o amendă de 405 milioane de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Protecția Datelor din Irlanda, care este autoritatea principală de reglementare a companiei-mamă a Instagram, Meta.

Amenda este a doua cea mai mare din lume sub incidența protecției datelor (GDPR), după cea de 746 de milioane de euro acordată de autoritățile din Luxemburg companiei Amazon. Totodată, amenda, cea mai mare acordată unei companii deținută de Meta (după o amendă de 225 de milioane de euro pentru WhatsApp și o amendă de 17 milioane de euro pentru Facebook) vizează încălcarea de către Instagram a confidențialității datelor copiilor, inclusiv publicarea adreselor de e-mail și numerelor de telefon ale acestora.

Această anchetă s-a concentrat pe setările vechi, pe care le-am actualizat în urmă cu peste un an. De atunci am lansat multe funcții noi pentru a ajuta adolescenții să-și păstreze în siguranță informațiile private“, a declarat un purtător de cuvânt al Meta. ”Ne-am implicat pe deplin pe parcursul anchetei aurităților și analizăm cu atenție decizia lor finală”, a adăugat acesta.

Surse alternative: Reuters, Politico.eu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday