Incidentul a avut loc duminică dimineața și este unul dintre cele mai sângeroase de acest fel din istoria Canadei, unde crimele în masă sunt mult mai puțin frecvente decât în SUA.

Atacurile au avut loc în 13 locații diferite, atât suspecții, cât și victimele făcând parte din mici comunități aparținând populațiilor indigene. O federație a acestor populații a emis un comunicat în care a condamnat utilizarea de droguri, lăsând de înțeles că incidentele au avut loc pe fondul consumului de substanțe stupefiante ilegale.

Ofițerii caută doi bărbați de aproximativ 30 de ani, Damien Sanderson și Myles Sanderson, posibil frați, despre care se crede că au fugit cu o mașină de teren. La câteva ore după atac cei doi au fost văzuți la peste 300 de kilometri de zona în care și-au înjunghiat victimele.

Map

Unele dintre victime par să fi fost căutate de atacatori, în timp ce altele par a fi fost înjunghiate doar pentru că se aflau în locul respectiv.

Poliția a emis o avertizare generală, cerând populației să rămână în case, să evite deplasarea cu autostopul și să nu se apropie de persoane suspecte.

Surse alternative: The Guardian, Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday