Coaliția de guvernare a convenit duminică asupra unui plan de 65 de miliarde de euro pentru a reduce presiunea asupra gospodăriilor, pe fondul inflației în creștere și a costurilor energiei. Anunțul, pe măsură ce Rusia își întrerupe aprovizionarea cu gaz către Europa. “Acesta este cel mai mare dintre cele trei pachete de până acum. Vom trece peste iarna aceasta”, a spus cancelarul Olaf Scholz.

Este cel de-al treilea pachet de măsuri agreat de guvernul Germaniei pentru susținerea populației, și include ieftinirea transportului public și scutiri fiscale pentru companiile mari consumatoare de energie.

Potrivit Oficiului Federal de Statistică, inflația din Germania a crescut la aproape 8% în august, după ce a scăzut ușor în iunie și iulie, datorită programelor guvernamentale de reducere pe termen scurt a poverii consumatorilor din sectorul transporturilor.

Sectorul energetic a cunoscut cea mai mare creștere a prețurilor odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare împotriva Moscovei, care au determinat o cursă contra cronometru pentru a reduce dependența Germaniei de gazul rusesc, înainte de iarnă. Un alt sector care se confruntă cu o inflație în creștere este prețul alimentelor, care a crescut cu 16,6% în august, de la 12% în iunie.

Surse: DW, Reuters.

Foto: Alexander Raths | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday