Conform inventarului publicat astăzi de un judecător federal care a decis declasificarea inventarului făcut de FBI după percheziția la Mar-a-Lago, în una dintre cutiile găsite au fost găsite documente marcate cu apostila confidențial, secret și strict secret. Acestea erau printre “99 de reviste, ziare și articole de presă”. Alte cutii ale lui Donald Trump conțineau, pe lângă documente clasificate, articole vestimentare, cadouri și articole de presă decupate.

Un raport care detaliază analizarea probelor confiscate de FBI, pus sub sigiliu anterior de Departamentul pentru Justiție al SUA dar declasificat acum arată că “toate informațiile referitoare la obiectele confiscate – inclusiv, dar fără a se limita la, natura și modul în care au fost depozitate, precum și orice alte date cu privire la anumite documente sau obiecte de interes – vor contribui la ancheta guvernului. Materialele confiscate vor fi folosite în continuare pentru a servi investigației guvernului, iar ancheta va continua să implice și să evalueze materialele confiscate și în următoarele etape ale investigației, precum interogări suplimentare ale martorilor și practică în fața juriului”, a transmis Departamentul pentru Justiție al SUA.

Dar cea mai mare problemă pare a fi aceea că cele mai multe dosare marcate cu apostila secret erau goale – 43 de dosare cu apostila secret și 28 cu apostila “De returnat secretarului de stat major/asistentului militar”. Nu este clar ce s-a întâmplat cu conținutul acestor dosare, nici natura documentelor secrete pe care le conțineau.

Inventarul desigilat vineri arată că agenții FBI au recuperat aproximativ 1.500 de documente, dintre care 18 marcate “Top Secret”. 

Surse alternative: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday