Declarația a fost făcut chiar de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care nu este la prima ieșire de acest fel.

Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, are un statut special. Cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de Occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Serghei Lavrov.

În luna iunie, ministrul rus de Externe a acuzat Republica Moldova că ar încerca, “la fel ca și Ucraina, să anuleze tot ce este rusesc”. Oficialul rus a criticat atunci promulgarea de către Maia Sandu a legii care interzicea retransmiterea posturilor TV din Federația Rusă. 

Președintele Republicii Moldova i-a îndemnat marți pe cetățeni “să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor proruși de la Chișinău”. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova rămâne neutră și își dorește pacea.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday