Într-o scrisoare trimisă premierului în funcție, Boris Johnson, membrii consiliului de administrației al asociației britanice care reprezintă sectorul berii și al barurilor (British Beer and Pub Association) a cerut suspendarea temporară de la plata taxelor, introducerea unui plafon pentru facturile la energie pentru micile întreprinderi și un sprijin suplimentar sub forma unor granturi oferite barurilor de către guvern. 

Reprezentanții asociației au argumentat că creșterea prețurilor la energiei a lovit sectorul chiar în momentul în care începuse să-și revină după pandemie, care a afectat acest sector în toată lumea.

Săptămâna trecută, Ofgem, autoritatea britanică de reglementare în domeniul energiei a anunțat că, începând din octombrie, plafonul prețurilor la energie va crește cu 80%, până la 3.600 de lire/an, iar circa 24 de milioane de gospodării vor fi afectate. Totuși, guvernul nu a impus și un plafon pentru întreprinderi, unele dintre acestea raportând chiar și creșteri de peste 300% a facturilor.

După ce au supraviețuit provocărilor fără precedent generate de pandemie, pub-urile și berăriile se confruntă din nou cu o amenințare existențială din cauza unor fenomene care nu pot fi controlate. Costul energiei amenință să provoace întreprinderilor din acest sector daune exponențiale”, a declarat Kevin Georgel, directorul executiv al fabricii de bere St Austell Brewery. 

Liz Truss, actualul ministru de Externe al Marii Britanii și candidatul favorit la funcția de premier, ocupată doar până la 5 septembrie de Boris Johnson, a precizat că este în favoarea eliminării taxelor pentru a ajuta gospodăriile și întreprinderile să facă față costurilor în creștere la energie, dar nu a făcut promisiuni concrete.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Anizza / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday