Alianța Nord Atlantică transmite că bombardierele americane B-52 au intrat pentru prima dată în istorie sub comanda și controlul aliat, într-un exercițiu în care au fost escortate de aeronave de vânătoare din Canada, Franța și România și în care au simulat misiuni de atac și manevre defensive deasupra României și a zonei Mării Negre.

B-52 “Stratofortress” este un bombardier strategic american cu rază lungă de acțiune, capabil să transporte până la 32 de tone de muniții pe o distanță utilă de peste 14 mii de kilometri, fără realimentare aeriană.

Aducerea bombardierelor americane sub comandă NATO creează linii de încredere și coeziune. Oferim capacități avansate și activități de îmbunătățire a pregătirii în zona euro-atlantică, creând în același timp opțiuni flexibile și agile pentru bombardiere, în cazul în care vor fi nevoite să răspundă la schimbări în mediul operațional”, a declarat Generalul James Hecker, șeful comandamentului aerian NATO și al US Air Force din Europa.

Sursa: Comunicatul NATO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday