Uniunea Europeană lucrează la un plan de măsuri de urgență pentru a reduce creșterea prețurilor la energie electrică, provocată de războiul din Ucraina, a declarat luni șefa UE, Ursula von der Leyen, în cadrul unui forum strategic din orașul sloven Bled.“Prețurile vertiginoase ale energiei electrice expun acum limitările actuale ale pieței noastre de energie electrică, care a fost concepută într-un context diferit de cel de acum“, a mai declarat von der Leyen.

Reforma, cerută de multă vreme de Franța, dar contestată de alte state, va fi discutată la reuniunea miniștrilor europeni ai energiei din 9 septembrie, la Bruxelles, potrivit reprezentanților Cehiei, care deține președinția rotativă a UE.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut luni statelor membre să răspundă “rapid” și “coordonat” asupra reformei, subliniind că actualul sistem “nu poate fi descris ca fiind funcțional din moment ce prețurile la energie electrică sunt atât de mari“.

Surse: Le Figaro, FT.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday