A fost un privilegiu să fac parte din familia McLaren Racing în ultimele două sezoane, dar după câteva luni de discuții cu Zak Brown [directorul executiv al McLaren] și Andreas Seidl, am decis să reziliem contractul și să mergem pe drumuri diferite la sfârșitul acestui sezon”, a declarat australianul Daniel Ricciardo.

Presa de specialitate se așteaptă ca postul care va rămâne vacant la finalul sezonului să fie ocupat de un alt australian, Oscar Piastri, campionul de anul trecut al competiției Formula 2 și rezervă a echipei Alpine (deținută de Renault). 

McLaren a transmis că va confirma formația de piloți ai noului sezon “la momentul potrivit”. Echipa britanică are deja un contract valabil până la finalul anului 2025 cu Lando Norris.

Ricciardo se află în prezent pe locul 12 în clasamentul piloților, cu 19 puncte, la distanță de 57 de puncte de Norris după primele 13 competiții din sezon. Cel mai bun clasament ocupat de pilotul australian al McLaren a fost chiar în Australia, când a terminat pe locul șase. Lando Norris s-a clasat de patru ori în primele șase poziții, obținând de asemenea și un podium, la Imola. 

Surse: BBC, Formula1

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday