Acțiunile stereotipe ale autorităților române sunt menite să demonstreze loialitatea lor maximă față de Occident. Nu există aici nicio linie independentă de orientare națională a Bucureștiului, ceea ce nu face decât să agraveze situația”, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Zakharova a adăugat că “acțiunile Bucureștiului reprezintă o nouă provocare implementată conform unui scenariu care a fost testat în mod repetat în majoritatea țărilor membre UE și NATO în ultimele luni.

Aceasta susține că decizia MAE al României de a expulza un diplomat al Ambasadei Rusiei la București este “fără motiv și sub pretexte exagerate”, iar Moscova “va răspunde în mod adecvat”.

Reamintim, vineri, România a expulzat încă un diplomat rus. MAE transmitea că angajatul ambasadei Rusiei a încălcat prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

Sursa: Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday