Compania atrage atenția că o vulnerabilitate a sistemelor de operare ar putea permite hackerilor să obțină acces nelimitat asupra dispozitivelor și, implicit, a datelor personale. Experții din domeniul securității cibernetice recomandă utilizatorilor de dispozitive vizate să actualizeze urgent sistemul de operare. 

Apple a precizat că printre dispozitivele afectate se numără toate smartphone-urile iPhone, începând cu iPhone 6S, iPad-urile mai noi și laptopurile Mac care rulează sistemul de operare macOS Monterey și versiunile ulterioare. 

Apple a precizat că vulnerabilitatea permite unei aplicații suspecte să “execute coduri cu privilegii kernel”. Presa de specialitate explică că acest lucru înseamnă obținerea accesului pe deplin și nelimitat la dispozitivele respective.

Compania cu sediul în California a transmis că este conștientă de existența unui raport conform căruia această vulnerabilitate a sistemelor ar fi putut fi exploatată în mod activ”, fără a oferi însă detalii cu privire la numărul de utilizatori afectați.

Surse: SkyNews, CNN, TheGuardian

Sursa Foto: Chernetskaya / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday