ANM a emis o avertizare Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă până vineri, pentru județele din sudul, vestul și sud-vestul țării. Meteorologii precizează că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39-40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18-21 de grade.

În paralel, meteorologii au emis și o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în prelungirea celei emise ieri, valabilă astăzi, în intervalul orar 12:00 – 22:00, în Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday