Provincia Sichuan a fost nevoită să închidă pentru o săptămână fabricile de semiconductori și panouri solare pe fondul crizei de energie. CNN scrie că raționalizarea energiei va afecta producția unora dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei, precum Apple, Intel și Foxconn. Administrația provinciei a precizat că 19 din cele 21 de orașe vor suspenda producția în toate fabricile până sâmbătă, iar decizia a fost luată pentru a putea asigura destulă energie electrică pentru consumul rezidențial.

În același timp, Sichuan este cel mai mare centrul minier de litiu din China, componentă cheie în fabricarea bateriilor pentru mașini electrice, iar analiștii avertizează că suspendarea activității acestor fabrici ar putea împinge costurile materiilor prime la niveluri și mai mari. 

Alte provincii din China, precum Jiangsu, Anhui și Zhejiang au cerut întreprinderilor și gospodăriilor să economisească energie. În unele regiuni, administrațiile locale au ordonat clădirilor de birouri să seteze temperatura aerului condiționat la peste 26 de grade sau ca lifturile să nu mai oprească la primele trei etaje.

China se confruntă acum cu cel mai puternic val de căldură din ultimele șase decenii, cu temperaturi care depășesc 40 de grade Celsius în zeci de orașe din țară. Temperaturile extreme au provocat o creștere a cererii de energie pe fondul utilizării mai intense a aparatelor de aer condiționat, punând astfel presiune pe rețeaua electrică. Totodată, seceta provocată a epuizat nivelul apei din râuri, ceea ce a redus cantitatea de energie electrică produsă de hidrocentrale. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday