SUA. Scriitorul Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator după operația de ieri și poate vorbi. Are multiple răni de înjunghiere la gât, în torace și într-unul din ochi.

Informațiile despre îmbunătățirea stării scriitorului Salman Rushdie au fost furnizate de agentul său. Tot el a anunțat ieri că scriitorul și-ar putea pierde un ochi. De asemenea, conform medicilor, în timpul atacului nervii unuia dintre brațe i-au fost grav afectați, iar ficatul său prezintă leziuni.

Hadi Matar, tânărul în vârstă de 24 de ani care l-a atacat pe Salman Rushdie este acuzat că l-a înjunghiat de cel puțin 10 ori în gât, în abdomen și în față. El este american, născut din părinți libanezi. În timpul audierii preliminare pentru arestare, acesta a pledat nevinovat pentru tentativă de omor.

Henry Reese, cofondator al unui ONG american care oferă adăpost scriitorilor exilați și care era prezent la eveniment, a suferit și el răni ușoare. Salman Rushdie a fost atacat în momentul în care se pregătea să țină un discurs despre modul în care SUA reprezintă un loc de refugiu pentru scriitori ca el.

Sursa: BBC

Folosim cookies