Informațiile despre îmbunătățirea stării scriitorului Salman Rushdie au fost furnizate de agentul său. Tot el a anunțat ieri că scriitorul și-ar putea pierde un ochi. De asemenea, conform medicilor, în timpul atacului nervii unuia dintre brațe i-au fost grav afectați, iar ficatul său prezintă leziuni.

Hadi Matar, tânărul în vârstă de 24 de ani care l-a atacat pe Salman Rushdie este acuzat că l-a înjunghiat de cel puțin 10 ori în gât, în abdomen și în față. El este american, născut din părinți libanezi. În timpul audierii preliminare pentru arestare, acesta a pledat nevinovat pentru tentativă de omor.

Henry Reese, cofondator al unui ONG american care oferă adăpost scriitorilor exilați și care era prezent la eveniment, a suferit și el răni ușoare. Salman Rushdie a fost atacat în momentul în care se pregătea să țină un discurs despre modul în care SUA reprezintă un loc de refugiu pentru scriitori ca el.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday