Directoratul pentru informații militare al Ucrainei (GUR) anunță pe Telegram că rușii au adus o unitate de artilerie grea autopropulsată Pion (de producție sovietică), pe care au pus un steag ucrainean, la intrarea în orașul Enerhodar. “Evident, va fi folosită pentru provocări ulterioare pentru a da vina pe forțele armate ale Ucrainei”, se arată în postarea GUR.

Potrivit raportului serviciilor secrete ucrainene, deși ocupanții ruși au plasat armament și tehnică de luptă în Centrala Nucleară Zaporojie din orașul Enerhodar, tot ei o bombardează din satul Vodiane, aflat în vecinătate.

Potrivit serviciului militar de informații al Ucrainei, rușii pregătesc “o scenetă de propagandă”. Au adus două autobuze de figuranți în situl centralei pentru a îndeplini rolul de “locuitori și personal local”. Nu este însă foarte clar cum ar avea rușii de gând să procedeze.

Pe de altă parte, postările de pe rețelele de socializare arată cozi lungi de mașini, locuitorii din zona Enerhodar părăsind zona.

Joi, zece lovituri de artilerie au căzut în situl și în jurul centralei nucleare. Una dintre ele a avariat o stație de pompare subterană, iar o alta a distrus parțial clădirea departamentului de pompieri care este responsabil de siguranța centralei nucleare.

Centrala nucleară Zaporojie a fost capturată în forță de Armata Rusă pe 4 martie, iar în prezent mai funcționează trei dintre cele șase reactoare.

Sursa: Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday