Kurt Campbell, coordonatorul Casei Albe pentru problemele Asia-Pacific și consilier al președintelui Joe Biden, a declarat că urmează să fie publicat un nou plan comercial între Statele Unite ale Americii și Taiwan, în următoarele zile. Oficialul a adăugat că Statele Unite vor continua să folosească spațiul aerian, dar și pe cel maritim internațional dintre China și Taiwan (strâmtoarea Taiwan).

Campbell, a declarat că statul chinez s-a folosit de vizita doamnei Pelosi din Taiwan pentru a încerca să schimbe status quo-ul insulei. Acesta a adăugat că evenimentul reprezintă o parte a politicii pe care Statele Unite o promovează la adresa Taiwanului, iar China a “reacționat exagerat”.

În acest context, Campbell a adăugat că SUA își reafirmă implicarea în zonă prin continuarea recunoașterii diplomatice a Chinei, dar și prin susținerea autonomiei Taiwanului. În acest context, oficialul a criticat decizia Beijingului de a opri comunicarea cu Washingtonul și a adăugat că țara sa va continua să consolideze relațiile economice și comerciale cu Taiwanul.

Kurt Campbell a amintit și despre faptul că președintele Statelor Unite, Joe Biden, și cel al Chinei, Xi Jinping, au cerut organizarea unui summit. Oficialul nu a menționat însă momentul când acesta va avea loc.

Sursa: Barrons

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday