Un hacker susține că a sustras informațiile personale ale a 48,5 milioane de utilizatori ai unei aplicații mobile administrată de orașul Shanghai. Hackerul cu numele de utilizator „XJP” a postat o ofertă de vânzare a datelor pentru patru mii de dolari pe un forum destinat hackerilor, Breach Forums.

Pentru a-și susține afirmațiile, drept dovadă, acesta a postat pe forum datele persoanele, inclusiv numerele de telefon, nume  și coduri cu starea de sănătate a 47 de persoane.

Unsprezece persoane dintre cele 47 contactate de Reuters au confirmat că se regăsesc pe lista publicată, deși doi au spus că datele lor personale sunt greșite.

Această DB (bază de date) conține datele tuturor celor care locuiesc sau au vizitat Shanghai de la adoptarea lui Suishenma”, a precizat hackerul în postare, care a cerut inițial o recompensă de 4.850.

Suishenma este numele chinezesc al sistemului de coduri de sănătate din Shanghai, pe care orașul cu 25 de milioane de locuitori, la fel ca multe altele din China, l-a dezvoltat la începutul anului 2020, pentru a combate răspândirea COVID-19. Toți rezidenții și vizitatorii trebuie să-l folosească.

Sură: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday