Avocatul lui Schröder a declarat că a intentat un proces la tribunalul administrativ din Berlin, în încercarea de a recupera privilegiile de fost cancelar pe care Gerhard Schröder le-a pierdut în luna mai.

Schröder este cunoscut pentru relația bună pe care a avut-o cu președintele rus Vladimir Putin, despre care a afirmat anterior că este “un prieten bun și apropiat”. Acesta a fost membru în consiliul de administrație al companiei petroliere de stat ruse Rosneft, de unde s-a retras în luna mai, după ce Parlamentul European a propus sancționarea sa, iar autoritățile germane i-au retras privilegiile de fost cancelar. Tot atunci, a refuzat să devină membru în consiliul de administrație al Gazprom. Cu toate acesta, în prezent, este președintele comitetului de acționari al Nord Stream AG, conducta deținută majoritar de compania rusească Gazprom.

Luna trecută, Schröder a călătorit la Moscova pentru a discuta cu Putin. La finalul întâlnirii cu acesta, fostul cancelar german a spus că Rusia dorește “negocierea unei soluții pentru ca războiul din Ucraina să ia sfârșit”. În urma acestei afirmații, Volodimir Zelenski a descris comportamentul și declarațiile lui Schröder ca fiind “dezgustătoare”. 

Sursa: Reuters

Foto: Cenkertekin | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday