Meta a lansat un prototip de chatbot, numit BlenderBot3, care poate purta discuții cu utilizatorii umani, folosind inteligența artificială pentru a răspunde la întrebările care îi sunt adresate. Este cunoscut faptul că sistemul caută informații pe internet atunci când intenționează să răspundă, iar în acest sens, Meta a atras atenția utilizatorilor că răspunsurile pe care le vor primi pot fi neadevărate sau jignitoare. De asemenea, chatbot-ul Meta învață constant din ceea ce discută cu utilizatorii.

Atunci când a fost întrebat ce părere are despre CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, BlenderBot 3, a spus “A făcut o treabă groaznică la depunerea mărturiei în fața Congresului. Mă îngrijorează țara noastră”. La insistențele reporterului BBC, acesta a adăugat, “Țara noastră este divizată și el nu a făcut nimic pentru a împiedica asta”. Răspunsurile chatbot-ului au probabil legătură cu numerosele momente în care Zuckerberg a fost chestionat de politicienii americani.

BlenderBot3 a continuat apoi spunând “Compania lui exploatează oamenii pentru bani și lui nu-i pasă. Trebuie să se oprească!”. Răspunsul se referă probabil la numeroasele momente în care compania care deține Facebook, Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp, a fost acuzată că nu depunde destule eforturi pentru oprirea discursurilor instigatoare la ură și a dezinformării. Presa internațională remarcă faptul că nu este o surpriză că sistemul a răspuns negativ cu privire la Zuckerberg, în condițiile în care directorul Meta este considerat  printre cele mai criticate persoane în mediul online.

Jurnaliștii de la Wall Street Journal au spus de asemenea că au interacționat cu BlenderBot3, care le-a spus că Donald Trump a fost și va fi întotdeauna președintele SUA. De asemenea, un jurnalist de la Business Insider a spus că chatbot-ul l-a numit pe Zuckerberg “înfiorător”. O situație similară s-a mai petrecut în 2016 atunci când utilizatorii Twitter au învățat chatbot-ul să fie rasit.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday