Jeff Bezos, Bill Gates, Michael Bloomberg și alți miliardari finanțează o misiune pentru descoperirea unor importante zăcăminte minerale cu diverse aplicații în tranziția către ”energia verde”, cum ar fi fabricarea bateriilor de pe mașinile electrice.

Miliardarii au intrat într-o ”vânătoare de comori” în văile și dealurile de pe insula Disko și peninsula Nuussuaq din Groenlanda, unde vor cartografia și vor preleva mostre de sol și vor măsura câmpul electromagnetic, inclusiv cu ajutorul dronelor și elicopterelor.

Aceștia au format o echipă în jurul startup-ului Kobold Metal, specializat în explorarea resurselor minerale. Grupul este alcătuit din 30 de geologi, geofizicieni, bucătari, piloți și mecanici. Experții spun că Groenlanda ar putea deveni una dintre zonele cele mai importante din punctul de vedere al resurselor miniere. Acest lucru este posibil ca urmare a topirii ghețarilor din cauza încălzirii globale.

“Este îngrijorător să asistăm la consecințele și impactul schimbărilor climatice din Groenlanda. Dar, în general, schimbările climatice au făcut mai accesibile explorarea și mineritul în regiune”, a declarat Bo Møller Stensgaard, directorul executiv al Bluejay Mining, un partener al Kobold Metal.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday