Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca au transmis noi detalii despre românii răniți în accidentul din Bulgaria. Potrivit acestora, cei cinci pacienți transferați în cursul după-amiezii de sâmbătă se mențin în stare gravă, dar sunt stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.

Dintre cei 5 pacienți:

  • Trei sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții;
  • Doi sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează“, au mai precizat medicii de la Floreasca.

Reamintim că în noaptea dintre vineri și sâmbătă, un autocar înmatriculat în România, cu 25 de persoane la bord, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo). În urma tragicului eveniment trei români și un cetățean turc au decedat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday