Autoritățile locale sunt îngrijorate pentru că balena beluga care a fost observată în Sena vineri, departe de apele reci ale Arctici, a refuzat păstrăvii oferiți de salvatori și pare din ce în ce mai slăbită. În plus, pe pielea sa au început să apară decolorări, un posibil semn de deteriorare a sănătății.

Mamiferul înoată încet într-un bazin de aproximativ 200 de metri, între două ecluze, la aproximativ 80 km de Paris. Veterinarii îi vor evalua starea de sănătate înainte de a se lua o decizie cu privire la modul de intervenție și îi vor administra vitamine, în speranța că vor afla dacă beluga nu se hrănește din cauza oboselii sau dacă este bolnavă.

Balena s-a abătut departe de habitatul său natural, înotând 160 km în sus pe Sena, pe lângă portul Rouen, spre capitala Franței. Beluga albă trăiește în mod normal în oceanele arctice și subarctice, deși se știe că uneori se aventurează în apele mai sudice și poate supraviețui pentru o perioadă scurtă de timp în apă dulce.

La sfârșitul lunii mai, o balenă ucigașă (orcă) a fost găsită moartă în Sena, între Le Havre și Rouen. Mamiferul a rămas blocat în râu și nu a reușit să se mai întoarcă în ocean, în ciuda încercărilor autorităților de a-l ghida. Beluga, este o specie protejată care trăiește cel mai des în apele reci de la Polul Nord.

Surse: Reuters, Le Parisien.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday