Broaștele țestoase marine își depun ouăle în gropi pe care le fac în nisipul de pe malul mării. Spre deosebire de alte specii, sexul puilor broaștelor țestoase marine este determinat de căldura nisipului. Astfel, dacă nisipul va avea temperaturi sub 27 de grade Celsius, puii vor fi masculi, iar dacă temperatura nisipului va depăși 31 de grade Celsius, puii vor fi femele.

Managerul unei centru de îngrijire a broaștelor țestoase spune că oamenii de știință au observat că în ultimii patru ani s-au născut doar femele. Acest lucru va duce în următorii ani la o scădere a populației de broaște țestoase marine din cauza lipsei diversității genetice.

De-a lungul anilor, veți observa o scădere bruscă a populației lor, deoarece pur și simplu nu avem diversitatea genetică. Nu avem raportul mascul-femelă necesar pentru a putea avea sesiuni de reproducere de succes”, a spus Melissa Rosales Rodriguez, care se ocupă de îngrijirea broaște țestoase marine la spitalul de țestoase recent deschis la Grădina Zoologică din Miami.

Sursa: CNN

Sursa Foto: Hotshotsworldwide / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday